Kategoria Marjuska Santala

Vierailija ohjaaja Pekolan lavalla / Marjuska Santala

VALITETTAVASTI MARJUSKAN TUNNIT TOUKOKUULTA ON PERUTTU, MUTTA SUUNNITELMISSA ON FOLKJAM TUNTEJA MYÖHEMMÄLLE KESÄLLE.

MARJUSKA SANTALA
⭐Kirpsukka Moves Vierailija Ohjaaja⭐
Pekolan lava

Hämeenlinnalainen musiikin moniottelija laulaja-lauluntekijä Marjuska ”Lauluvarpunen” Santala nauttii kokonaisvaltaisesta lauluinstrumenttinsa eli kehon käytöstä, ja sitä FolkJam parhaimmillaan on! FolkJamissa korostuu liikkeen sisäisen kokemisen merkitys ulkoisen muodon sijaan. Jokainen jammaaja saa tuntea olonsa kotoisaksi omassa kehossaan. Tunnit sisältävät sekä nopeaa ja mukaansatempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia. Liikut omista lähtökohdistasi itseäsi haastaen.

Tunnit tarjoavat haastetta kokeneemmallekin tanssijalle, sillä treenin tehoa voi säädellä itse. FolkJamin parissa aerobinen kunto kohoaa kohisten, keho kiinteytyy ja mieli virkistyy. Tavoite on myös kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. Teemoina ovat luonnolliset liikeradat, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti suomalaista tanssiperinnettä liikemateriaaleissaan, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

FolkJam-emäntänäkin toiminut Marjuska työstää parhaillaan kokoonpanonsa Marjuska Santala Quartetin toista laulualbumiaan. Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 Marjuska palkittiin Turussa valtakunnallisella hopeisella ansiomerkillä kansanperinteen hyväksi tehdystä työstä.

Jamitunnilla nousee hiki ja syke, mutta tutuksi tulevat samalla polkat ja jenkat, valssit ja vaikka hambo tai cityhumppa!